Töltött paprika
Hozzávalók:
- 8 zöldpaprika
- 10 dkg paradicsompüré
- 40 dkg darált sertéshús
- 1-2 csapott evőkanál rizsliszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 8 dkg félig főtt rizs
- 2 evőkanál olaj
- zellerlevél
- 1 tojás
- cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A paprikákat kicsumázzuk, kikaparjuk az erét és a magjait is. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megfonnyasztjuk. A darált húsba belekeverjük a fonnyasztott hagymát, a félig főtt rizst, a tojást és sóval, borssal ízesítjük. A jól eldolgozott masszát óvatosan, nem túl szorosan beletöltjük a paprikákba. A paradicsompüréhez egy liter vizet, sót, zellerlevelet adunk és felforraljuk. Ebben a lében lassú tűzön, fedő alatt puhára főzzük a megtöltött paprikákat. Közben a lisztből és az olajból világos rántást készítünk és a paprikákra öntve az egészet összeforraljuk. Kidobjuk a zellerlevelet, s a kész ételt ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csudajó spenót
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes
Árpakása gyümölccsel
Egytálétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes