Receptkereső

Báránykaraj karfiollal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 fej vöröshagyma és karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60-60 dkg burgonya és báránykaraj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 dl almabor
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • kakukkfűág

Elkészítés:

A hagymát karikákra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben megfőzzük. Az olajat, a kakukkfüvet, ízlés szerint sót, borsot összekeverünk. Ezzel a húst bekenjük, majd kiolajozott mély tepsibe rakjuk és mellétesszük a karikára vágott hagymák és a zúzott fokhagymát. Forró sütőben pirosra sütjük. A sütés vége előtt 10 perccel a burgonyát is a hús mellé rakjuk. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leöblítjük. A megsült húst alufóliára szedjük és 15 percig állni hagyjuk. A karfiolt és a burgonyát tányérok szélére rendezzük. Az almabort a hús sütőzsírjával összekeverjük, felforraljuk, hozzáadjuk az alufóliára csöpögött részt is és ha szükséges, újrafűszerezzük. A húst a tányérok közepére tesszük és a boros zsiradékkal meglocsoljuk. Kakukkfűvel díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: