Sárgarépagolyók
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukor
- 1/2 citrom leve
- 1 narancs reszelt héja
- 5 dkg darált dió
Elkészítés:
A sárgarépát finomra lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a reszelt narancshéjat, pici vizet. Közepes tűznél pároljuk, amíg a leve el nem fő. A tűzről levéve hozzákeverjük a darált diót. Ha már kissé kihűlt, vizes kézzel golyókat formálunk belőle, kristálycukorban megforgatjuk, száraz helyre rakjuk. Sokáig eláll.
Hasonló receptek
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Mandulás torta
Desszert, Könnyű
Candida, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pozsonyi kocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes