Különleges vagdalt
Hozzávalók:
- 12-15 bimbóskel
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 6 vékony szelet száraz fehérkenyér
- 2 tojás
- 5 dkg sima liszt
- 2 dl olaj a sütéshez
- ízesítésre: fokhagymakrém
- kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- csipet pirospaprika
Elkészítés:
A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytálételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós.
Hasonló receptek
Gyümölcstorta
Desszert, Közepes
Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sütőtökös torta naranccsal és dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Meggyes-rumos rakott piskóta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes