Különleges vagdalt
Hozzávalók:
- 12-15 bimbóskel
- 50 dkg darált sertéslapocka
- 6 vékony szelet száraz fehérkenyér
- 2 tojás
- 5 dkg sima liszt
- 2 dl olaj a sütéshez
- ízesítésre: fokhagymakrém
- kis fej vöröshagyma
- só
- bors
- csipet pirospaprika
Elkészítés:
A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytálételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós.
Hasonló receptek
Körtés-burgonyás rakottas
Desszert, Közepes
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tiramisu
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Mogyorómentes
Amerikai palacsinta / Pancake
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes