Különleges vagdalt

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 12-15 bimbóskel
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 6 vékony szelet száraz fehérkenyér
  • 2 tojás
  • 5 dkg sima liszt
  • 2 dl olaj a sütéshez
  • ízesítésre: fokhagymakrém
  • kis fej vöröshagyma
  • bors
  • csipet pirospaprika

Elkészítés:

A bimbóskelt megtisztítom, majd forrásban lévő sósvízben pár percig főzöm és leszűröm. A kenyérszeleteket megáztatom, kicsavarom és a húshoz adom. Beleteszem a külön edénybe leütött tojásokat, a fokhagymakrémet, apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, pirospaprikát. Összedolgozom a masszát, fogok egy kelbimbót és a húsból kis gombócokat formázok, mintha szilvás gombóc lenne. A lisztben megforgatom és a megforrósított olajban szép sárgára sütöm. Köretként tálalom, de egytálételnek is kitűnő, ilyenkor rizst vagy sósburgonyát teszek mellé. Előnye, hogy a tálalás előtt jóval elkészíthető, mikróban felmelegíthető, de hidegen is finom. Bimbóskelhelyet karfiollal is készülhet, tízóraira vagy uzsonnára is kínálhatjuk, igen kapós.

Hasonló receptek

Kuszkusz málnamártással

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes

Fánk

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Vaníliás karika

Desszert, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: