Körte csatni mazsolával és dióval
Hozzávalók:
- 1/4-1/2 kávéskanál összetört
- szárított erős pirospaprika
- 1/2 evőkanál reszelt narancshéj
- 1/4 kávéskanál őrölt kardamom
- 1 5 cm-es fahéjrúd
- 2 evőkanál vaj
- 100 ml friss narancslé
- 4 dkg durvára tört dióbél
- 4 dkg barna cukor
- 6-7 közepes körte
- 5 dkg mazsola
Elkészítés:
A körtét meghámozzuk és keresztben 1 cm-es szeletekre vágjuk. A paprikát, a narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat összekeverjük. A vajat felmelegítjük, 1-2 percig pirítjuk benne az összekevert fűszereket, beleöntjük a narancslevet és a cukrot, majd addig melegítjük, míg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a körtét, felforraljuk és addig főzzük, míg a leve sűrű, szirupszerű nem lesz (kb. 30 perc). A vége felé sűrűn megkeverjük. Lehúzzuk a lángról, belekeverjük a mazsolát és a diót és lehűtjük. Hűtőszekrényben 3-4 napig is eláll.
Hasonló receptek
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fahéjas almalekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Padlizsánkrém 1.
Egyéb, Könnyű
Gluténmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Allergia, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Mogyorómentes