Paradicsom csatni

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg érett paradicsom
  • 50 dkg zöld paradicsom
  • 8 cikk fokhagyma
  • 2 nagy hagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 250 ml fehér borecet
  • 6 ág zöld zeller (nem zellerlevél
  • hanem a világoszöld vastagszárú)
  • 3 szétmorzsolt chili (esetleg 1-2 cseresznyepaprika is megteszi)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 szétmorzsolt babérlevél
  • 1 teáskanál só

Elkészítés:

A paradicsomot megmossuk, torzsáját kivágjuk. Az érett paradicsomot egy lyukas kanálban egyenként forró vízbe merítjük, meghámozzuk és apróra felvágjuk. A zöld paradicsomot meghámozzuk, apróra felvágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, s felaprítjuk. Az olajat felmelegítjük, a hagymát és a fokhagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk a paradicsomot, csendesen főni hagyjuk, néha megkavarjuk. Hozzáadjuk a cukrot, sót, ecetet. A zellert megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk, hozzáadjuk, úgyszintén a fűszereket. Lassú tűzön főni hagyjuk, ameddig jó sűrű nem lesz, közben meg-megkavarjuk. Forró ecetes-sós vízzel (2 evőkanál ecet, 2 evőkanál só 1 liter forrásban levő vízhez) kiöblített csavaros üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk. Sötét, hűvös helyen tároljuk.

Hasonló receptek

Májgombóc (levesbetét)

Egyéb, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánkrém 2.

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Körözött

Egyéb, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: