Kukoricás rizssaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 zacskó gyorsrizs
  • 25 dkg konzerv csemegekukorica
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleveskocka
  • 2 csokor friss kapor
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • porcukor
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A rizst megfőzzük, de a főzővízbe előzőleg beletesszük a húsleveskockát is. A majonézt és a tejfölt simára keverjük, majd citromlével, borssal és csipetnyi porcukorral ízesítjük. Belekeverjük az egyik csokor finomra vágott kaprot, valamint az összezúzott fokhagymát. A főtt rizst a mártásba öntjük. A mazsolát megmossuk, kevés, forrásban levő vízbe szórjuk. 1 percnyi forralás után a lángról lehúzva lefedjük, 10 percig hagyjuk puhulni. Ezután leszűrjük és hozzáadjuk a salátához. Belekeverjük a megtisztított, vékonyra karikázott zöldhagymát és a leszűrt kukoricát. Hűtőben érleljük néhány órán keresztül. Tálalás előtt meghintjük a maradék kaporral.

Hasonló receptek

Zöldsaláta

Saláta, Könnyű

Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fejes saláta kapros túróöntettel

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Orosz hússaláta

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: