Orosz saláta
Hozzávalók:
- 225 g főtt
- kockára vágott homár hús
- 225 g főtt
- kicsontozott kockára vágott csirkehús
- 125 ml előfőzött borsó
- 125 ml apró kockára vágott
- előfőzött sárgarépa
- 80 g franciásan vágott előfőzött zöldbab
- 3 kockára vágott előfőzött burgonya
- 1 kockára vágott előfőzött fehérrépa
- 375 ml majonéz
- 15 ml citromlé
- 3 ml (mindből) só
- bors és paprika
- 6-8 megmosott római saláta levél
Elkészítés:
6 személyre: Egy tálban összekeverjük a homár húst, csirkét és a zöldségeket. A majonézt összekeverjük a citromlével és a fűszerekkel. Belekeverjük a salátába. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A salátaleveleket egy tálban körberakjuk. A salátát a közepébe kanalazzuk. Tálaljuk.
Hasonló receptek
Saláta fetamártással
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Parmezános mártás
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtsaláta másképpen
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes