Zöldbabsaláta, kefirrel
Hozzávalók:
- 150 g zöldbab
- 1 dl kefir
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ecet
- 1 teáskanál cukor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott zöldbabot körülbelül két centiméteres darabokra vágjuk, puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A kefirben elkeverjük az ecetet, a mustárt, a cukrot és a zúzott fokhagymát. A salátaöntettel összekeverjük a zöldbabot.
Hasonló receptek
Sangriás gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rizssaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Laktózmentes, Májproblémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonyasaláta kovászos uborkával
Saláta, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes