Márványsajtos, diós töltött tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor.

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.

Hasonló receptek

Könnyű töltött hagyma

Előétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges hajdina

Előétel, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: