Márványsajtos, diós töltött tojás
Hozzávalók:
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tejföl
- 8 dkg reszelt márványsajt
- 8 dkg darált dió
- 1 tk mustár
- só
- bors
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 tk citromlé
- 1 tk porcukor.
Elkészítés:
A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.
Hasonló receptek
Vörös káposzta almával és dióval
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Angolos töltött kenyértekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hidegtál
Előétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes