Márványsajtos, diós töltött tojás

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 8 dkg reszelt márványsajt
  • 8 dkg darált dió
  • 1 tk mustár
  • bors
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk porcukor.

Elkészítés:

A tojásokat főzzük keményre. A kihűtött tojásokat megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és a sárgájukat kikaparjuk. De vigyázzunk, hogy a fehérje nem sérüljön meg. A darált diót kikeverjük a sajttal, vajjal, a tojások sárgájával, mustárral, és a fűszerekkel. A fél tojásokat megtöltjük a töltelékkel, majd kettőt-kettőt összetapasszuk. Egy tálalót béleljünk ki salátalevelekkel. Erre tegyük fejjel lefelé a töltött, tapasztott tojásokat. Tálalás előtt keverjük ki a tejfölt, a majonézt a fűszerekkel (tartármártás), és ezzel csurgassuk le a tojásokat. TIPP: Tálaláskor a tojásokat díszítsük zöld fűszerekkel, kaviárral, piros arannyal.

Hasonló receptek

Ropogós magos háromszögek, avokádó krémmel

Előétel, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkával vagy gombával töltött burgonya

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spagetti pulyka húsgolyókkal

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: