Receptkereső

Reform töltött paradicsom

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom#A borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom (leve)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • vagy olajbogyó (magozott)
  • 1 kávéskanál szezámpüré (tahin)
  • az avokádókrémhez
  • 1 avokádó
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom (leve)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk és 30 percig hűvös helyen, rácson állni hagyjuk. A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal és csipetnyi sóval, borssal. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és sóval, borssal turmixoljuk. A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, félét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük

Hasonló receptek

Márványtojás

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tojásos füstölt lazac

Előétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldfűszeres sajtfalatkák 2.

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: