Reform töltött paradicsom

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 paradicsom#A borsókrémhez: 15 dkg csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom (leve)
  • 2 evőkanál szezámmag
  • vagy olajbogyó (magozott)
  • 1 kávéskanál szezámpüré (tahin)
  • az avokádókrémhez
  • 1 avokádó
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 citrom (leve)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A paradicsomokat kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. Belül mindegyiket megsózzuk és 30 percig hűvös helyen, rácson állni hagyjuk. A csicseriborsót megfőzzük, robotgéppel pürésítjük a zúzott fokhagymával, a citromlével, az olajjal, a tahinnal és csipetnyi sóval, borssal. Az avokádót meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk. Robotgéppel az avokádót a citromlével, az apróra vágott hagymával, a fokhagymával és sóval, borssal turmixoljuk. A paradicsomok belsejét szárazra töröljük, félét a borsókrémmel, a többit az avokádókrémmel megtöltjük

Hasonló receptek

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtfelfújt

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomkocsonya

Előétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: