Vörös lencse krémleves
Hozzávalók:
- 20 dkg vörös lencse
- 1 kicsi paradicsomkonzerv
- 1 zöldpaprika (lehet enyhén csípős)
- kevés kukoricaliszt
- 1 fej hagyma
- bors
- só
Elkészítés:
A vörös lencsét és a zöldpaprikát megfűszerezzük és 20 perc alatt megfőzzük. Hagymás rántásban elkevert paradicsompürével berántjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Kis hűlés után összeturmixoljuk. Füles csészében tálaljuk pirított zsemlekockával.
Hasonló receptek
Vegyes zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes