Tavaszi zöldségleves parajos galuskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 18 dkg liszt
  • 8 dkg friss parajlevél vagy 3 evőkanál mirelit parajpüré
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A felforrósított olajban pirítsuk meg a karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, majd a karikákra vágott újhagymát, végül a petrezselymet is. Öntsük fel 1, 2 liter vízzel, forraljuk fel és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes lángon főzzük tovább, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez a lisztet szórjuk keverőedénybe, adjuk hozzá az apróra vágott, megmosott, lecsepegtetett parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk meg és kezdjük el keverni. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen keverhető, lágy, de nem folyékony tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem elkészült, a tésztából szaggassunk galuskákat a levesbe. A kést minden szaggatáskor merítsük a forró lébe, mert különben rátapad a tészta és nehezen tudjuk szaggatni. Lassú tűzön főzzük készre. Ez kb. 10-15 perc. Húzzuk le a tűzről és tálalásig fedővel letakarva hagyjuk állni. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Sütőtök leves

Leves, Könnyű

Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Savanykás leves

Leves, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombaleves fogyókúrázóknak

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: