Receptkereső

Citromos krumplileves virslivel

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fej hagyma
  • 40-50 dkg krumpli
  • 1 pár füstölt virsli (20 dkg)
  • 1/2 citrom
  • 1 nagyobb szelet piros húsú paprika
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • 1 doboz tejföl
  • 1 evőkanál rizsliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • őrölt fehér bors
  • csipet cukor
  • olaj

Elkészítés:

A hagymát és a krumplit meghámozzuk, a hagymát finomra, a krumplit apró kockákra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Beleforgatjuk a krumplit, élénk tűzön 1 percig pirítjuk, aztán meghintjük a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felengedjük 1, 3 liter hideg vízzel. Felforraljuk, belemorzsoljuk a leveskockát, félig lefedve, kis lángon majdnem puhára főzzük. Felkarikázzuk a virslit, a paprikát vékony csíkokra metéljük és hozzáadjuk. Továbbra is félig lefedve még 4-5 percig főzzük. Elkeverjük a rizslisztet a tejföllel és 1 merőkanál főzőlével, a leveshez öntjük, lassú forralással besűrítjük. Utánaízesítjük sóval, borssal, aztán lehúzzuk a tűzről és a citrom levével ízlés szerint savanyítjuk (a leves alap íze enyhén savanykás). Egy csipet cukorral enyhíthetjük, hogy ne legyen olyan ?vad? savanyú! Belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és citromkarikákkal tálalhatjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: