Boszorkánypecsenye
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- delikát8
- őrölt bors
- babérlevél
- majoránna
- 30-40 dkg gomba
- 4-5 közepes ecetes uborka
- 1 púpozott evőkanál kukoricaliszt
- 1-1 dl tejszín és tejföl
- 1-1 kávéskanál mustár és tárkonyecet (citromlé is jó)
- olaj
Elkészítés:
A pulykamellet kisujjnyi csíkokra szeljük. A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megfonnyasztjuk. Közben beledobjuk az áttört fokhagymát, végül a pulykacsíkokat. Fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a többi fűszert is. Mindig kevés vizet adunk hozzá fokozatosan, amiben csak pároljuk. Ha van húsleves, az még jobb. Amikor már puha, hozzáadjuk a szeletelt gombát és a vékony csíkokra vágott csemege uborkát. Néhány percig összeforraljuk, majd a liszttel, tejföllel-tejszínnel és 2 dl vízzel behabarjuk. Végül a mustárral és tárkonnyal pikánsra ízesítjük, s metélt petrezselyemmel díszítjük. Köretnek kitűnően illik hozzá a kukoricás rizs.
Hasonló receptek
Halfilé dalmát módra (mikrohullámon)
Húsétel, Könnyű
Keringési problémák, Laktózmentes, Tojásmentes, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Almás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes