Receptkereső

Spenótos pulyka rolád

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell filé
  • 50 dkg spenót
  • 10 dkg juhsajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
  • 6 bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

A spenótot forrásban lévő, szódabikarbónás vízben 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hagymákat apróra vágjuk, a felét előhevített olajban üvegesre pároljuk. A spenótot összevagdaljuk, a hagymához keverjük, sóval, borssal fűszerezzük és néhány perc alatt összepároljuk. A húsból vékony szeleteket verünk, sózzuk, borsozzuk, elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sajtot és a spenótos tölteléket. Felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük és felhevített olajon minden oldalát megpirítjuk, majd a roládokat hőálló tálba fektetjük és 160 fok előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A maradék hagymát, üvegesre pároljuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a ketchupot, csipet cukrot, egyet forralunk rajta és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A roládokat tálra rendezzük, meglocsoljuk a mártással és hosszúmetélttel kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: