Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg rizsliszt
  • 8 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.

Hasonló receptek

Pozsonyi kocka

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Túrógombóc

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Szedres joghurt formában

Desszert, Közepes

Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: