Keksz rislisztből-lisztérzékenyek (10 személyre)
Hozzávalók:
- 30 dkg rizsliszt
- 8 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 1 kávéskanál vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A rizslisztet a cukorral, a tojással, a szobahőmérsékleten tartott margarinnal, vaníliás cukorral, sütőporral összemorzsoljuk, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy könnyen formálható tésztát kapjunk. Ezután meleg helyen legalább fél órát pihentetjük és a húsdarálóra szerelt kekszformán átengedve tetszés szerinti alakzatra formáljuk. Ezután a zsiradékkal kikent sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben, a közepesnél gyengébb erősség mellett rózsaszínűre sütjük. A megsült kekszet kiszedve még melegen lehetőleg takarjuk le alufóliával, hogy ne száradjon ki.
Hasonló receptek
Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Különleges vagdalt
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mákos kevert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes