Francia zöldséges lecsó
Hozzávalók:
- 40 dkg padlizsán
- 25 dkg paradicsom
- 1-1 piros és sárga paprika
- 20 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 bazsalikomlevél
- fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű
- só
Elkészítés:
A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsomot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Paneer Korma
Vegetáriánus , Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Juhtúrós csőben sült brokkoli
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült brokkoli/ karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes