Receptkereső

Francia zöldséges lecsó

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg padlizsán
  • 25 dkg paradicsom
  • 1-1 piros és sárga paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8-10 bazsalikomlevél
  • fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű

Elkészítés:

A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsomot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: