Receptkereső

Kapormártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 csomó kapor
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 dl csontlé
  • 4 dl tejföl
  • 1 citrom
  • cukor

Elkészítés:

A lisztből világos rántást készítünk és először az apróra vágott hagymát óvatosan áthevítjük benne, majd az apróra vágott kaprot is. Csontlével vagy húslével felengedjük, sóval, szűrt citromlével, cukorral ízesítjük. Rövid idő alatt jól kiforraljuk. (Aki nem szereti a kapor száracskáit, az át is szűrheti.) Tejföllel dúsítjuk és még egyszer felforraljuk. Főtt húsokhoz (marha, pulyka stb.), töltött tökhöz tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: