Gyümölcsmártás / Meggymártás
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott meggy/más gyümölcs
- 1-2 csapott evőkanál rizsliszt/kukoricakeményítő
- (1 dl vörösbor)
- csipet őrölt fahéj
- 2-3 szegfűszeg
- 8 dkg cukor
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- só
Elkészítés:
4 dl forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a bort, sózzuk, cukrozzuk, szegfűszeggel, fahéjjal és néhány citromkarikával ízesítjük, majd megfőzzük benne a meggyet / gyümölcsöt. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a mártást. Ha szükséges, cukorral és citromlével ízesítjük. Ha bor nélkül készítjük, a víz mennyiségét 1 dl-rel növeljük.
Hasonló receptek
Kapormártás
Mártás, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtmártás
Mártás, Könnyű
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes