Receptkereső

Gyümölcsmártás / Meggymártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott meggy/más gyümölcs
  • 1-2 csapott evőkanál rizsliszt/kukoricakeményítő
  • (1 dl vörösbor)
  • csipet őrölt fahéj
  • 2-3 szegfűszeg
  • 8 dkg cukor
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

4 dl forrásban lévő vízhez hozzáadjuk a bort, sózzuk, cukrozzuk, szegfűszeggel, fahéjjal és néhány citromkarikával ízesítjük, majd megfőzzük benne a meggyet / gyümölcsöt. A tejfölből és a lisztből habarást készítünk és ezzel besűrítjük a mártást. Ha szükséges, cukorral és citromlével ízesítjük. Ha bor nélkül készítjük, a víz mennyiségét 1 dl-rel növeljük.

Új keresés

Válasszon diétát: