Parmezános gombasaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 10 dkg parmezán sajt
- 1 citrom
- 4 evőkanál olaj
- 2 zellerszár
- 12 bazsalikomlevél
- só
Elkészítés:
A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldborsó pirított gombával és sajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Angolzeller csőben
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Píritott zöldségek rizzsel
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes