Gofri kukorica- és rizslisztből
Hozzávalók:
- 15 dkg kukoricaliszt
- 15 dkg rizsliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott vaj/margarin/olaj
- 3 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 tojás
- 5 dl tej
- só
Elkészítés:
A lisztekhez keverjük a szódabikarbónát. Felverjük a tojásokat, majd a tojáshoz kis adagokban felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Hozzáadjuk a cukrot, a sót és a felolvasztott vajat. Beletesszük a keményítőt és az egészet simára keverjük. (A palacsintatésztánál kicsit hígabb keveréket kell kapnunk.) Gofrisütőben 4-5 perc alatt megsütjük. Érdemes rácson hűteni pár percig, úgy ropogós marad. Ha kihűlt, lekvárral vagy gluténmentes, kissé hígabbra készített pudinggal fogyasztjuk.
Hasonló receptek
Gyümölcsrizs
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Áfonyás túrófalat
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes