Császármorzsa
Hozzávalók:
- kb. 10 dkg kukoricadara
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- vaj/margarin/olaj
- vaníliás cukor
- 2-3 dl tej
- porcukor
- mazsola
- 2 tojás
- lekvár
Elkészítés:
A kukoricadarát kb. 1 dl tejjel meglocsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük egy kevés sóval és cukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk a kukoricadarához, a rizsliszttel együtt és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára keverjük, majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, végül a beáztatott mazsolát. Egy nagy átmérőjű nyeles serpenyőben kb. 2-3 dkg vajat felforrósítunk és a masszát beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk belőle. Ha az alsó része összeáll, akkor egy fakanállal óvatosan el kezdjük kevergetni, felaprózni a lesült alsó felének a felkaparásával. Mindezt addig csináljuk, amíg az egész massza át nem sül, megszilárdul és picikét megpirul (kb. 20 perc). A végén lekvárt teszünk rá és meghintjük porcukorral.
Hasonló receptek
Almakarikák sörtésztában
Desszert, Könnyű
Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Karamellizált banán szegfűszeggel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Gyümölcsös túrókrém
Desszert, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes