Parajlepény

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 450 g krémes parajpüré
  • 6 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg edámi sajt
  • 10 dkg parmezán sajt
  • ízlés szerint őrölt feketebors

Elkészítés:

Kevés olajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a parajt, a kétféle reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejjel habosra kevert tojást is. Sózzuk, borsozzuk és egy kivajazott gyümölcskenyér formába öntjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük, cikkekre vágva forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Angolzeller csőben

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Köménymagos burgonya alufólában

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: