Hagymás krumpli fokhagymás spenóttal
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg friss spenót
- fokhagyma
- szerecsendió
Elkészítés:
A krumplit héjastól hideg vízben, csipetnyi sóval felteszem főni. Közben megtisztítom a spenótleveleket (megmosom és kivágom a szárukat) és 2 percre forró sós vízbe mártom őket, aztán mehetnek a tésztaszűrőbe, onnan pedig a teflonserpenyőbe. Hozzádobom a zúzott fokhagymát, kevés olívaolajat teszek rá, reszelek rá szerecsendiót, meghintem sóval. A spenót kész. Az időközben megfőtt krumplit meghámozom, krumplinyomóval összetöröm, sózom, borsozom. Egy másik serpenyőben üvegesre pirítom a felkockázott vöröshagymát, majd rásimítom a fűszeres krumplipürét. Amikor az alja megpirult, darabokban megforgatom és mindkét oldalát pirosra sütöm.
Hasonló receptek
Tejfölös gombapaprikás
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Feta sajtos spenot
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos rakott zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes