Sült zöldségek

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldség (burgonya
  • sárgarépa
  • kelkáposzta
  • padlizsán
  • patisszon
  • brokkoli)
  • 15 dkg gluténmentes morzsa
  • 20 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt zöldséget kukoricalisztbe forgatjuk. Belemártjuk a 2 dl vízből és kukoricalisztből készült masszába, majd a gluténmentes morzsába forgatjuk. Teflon vagy kerámiaserpenyőben egy kis olajban pirosra sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Füstölt sajtos lepény (Húsmentes)

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges rétes három fajta töltelékkel

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós burgonyakrém

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: