Sült zöldségek
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldség (burgonya
- sárgarépa
- kelkáposzta
- padlizsán
- patisszon
- brokkoli)
- 15 dkg gluténmentes morzsa
- 20 dkg kukoricaliszt vagy rizsliszt
- só
- zsiradék a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk és ízlés szerint daraboljuk. Enyhén sós vízben megfőzzük. A főtt zöldséget kukoricalisztbe forgatjuk. Belemártjuk a 2 dl vízből és kukoricalisztből készült masszába, majd a gluténmentes morzsába forgatjuk. Teflon vagy kerámiaserpenyőben egy kis olajban pirosra sütjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós karfiol
Vegetáriánus, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes