Csőben sült brokkoli/karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli vagy karfiol
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
- bors
- vegeta
- A (sajtos) bechamell mártáshoz: 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. (világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni.
Hasonló receptek
Spenóttorta
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánnal töltött gomba
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Babsaláta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes