Csőben sült brokkoli/ karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli vagy karfiol
- 10 dkg sajt
- olaj
- só
- bors
- vegeta
- A (sajtos) bechamell mártáshoz: 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 5 dl tej
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. (világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni.
Hasonló receptek
Rántott sajt
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, , Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás rakott tök
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombapuffancs zöldfűszeres túróval
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes