Csőben sült brokkoli/ karfiol

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli vagy karfiol
  • 10 dkg sajt
  • olaj
  • bors
  • vegeta
  • A (sajtos) bechamell mártáshoz: 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Közben elkészítjük a sajtos bechamellt. (világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is) Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni.

Hasonló receptek

Sült spenót

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Paradicsomos padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: