Dödölle / Krumpligánica
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 40 dkg gluténmentes liszt
- 1 evőkanál só
- 2 fej hagyma
- 12 dkg zsír
Elkészítés:
Az apró kockákra vágott burgonyát kevés sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, összetörjük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Robotgéppel simára keverjük és melegen tartjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsírban aranysárgára sütjük. Tűzálló tál aljára kevés hagymás zsírt teszünk és a masszából zsírba mártott kanállal nagyobb galuskákat szaggatunk. Hagymás zsírral meglocsoljuk és sütőben átforrósítjuk. Tejföllel meglocsolva tálaljuk. Ehetjük köretként is, pl. szarvas pörkölt mellé. Jót tesz neki, ha meghintjük pirított füstölt szalonnakockákkal is.
Hasonló receptek
Juhtúrós Lapcsánka
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes
Almamártás
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése
Köret, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes