Sós gofri (tej nélkül)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg gluténmentes liszt (emese + fe-mini/coelipan)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 g friss élesztő
  • langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk) és kb. 10 percig állni hagyjuk. Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz. Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni. Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, Ligával és lekvárral vagy mézzel fogyaszthatjuk.

Hasonló receptek

Császármorzsa

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes

Töltött alma (2 főre)

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: