Sós gofri (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 30 dkg gluténmentes liszt (emese + fe-mini/coelipan)
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- 10 g friss élesztő
- langyos víz
Elkészítés:
A hozzávalókat robotgéppel jól összekeverjük (annyi vizet tegyünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb masszát kapjunk) és kb. 10 percig állni hagyjuk. Gofrisütőben megsütjük. Sütés előtt megszórhatjuk különféle fűszerekkel vagy magokkal, úgy még finomabb lesz. Érdemes rácson hűteni 1-2 percig, akkor ropogós marad. Ha másnapra is marad belőle, kenyérpirítóban fel lehet frissíteni. Készíthetjük édesebbre is. Ha kihűlt, Ligával és lekvárral vagy mézzel fogyaszthatjuk.
Hasonló receptek
Meggyes-rumos rakott piskóta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Császármorzsa
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes
Joghurttorta (liszt és tojás nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes