Sztrapacska
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb burgonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 25 dkg túró vagy juhtúró
- gluténmentes lisztkeverék
- 1 tojás
- só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadunk egy kevés sót, egy tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. A tészta ne legyen túl sűrű, de túl lágy sem! Akkor jó, ha a fakanál megáll benne. A masszát forró vízbe szaggatjuk és mikor a víz tetejére jön, leszűrjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük. A kifőtt galuskát a szalonna zsírjába szedjük, majd a túróval összekeverjük. A túrós sztrapacskának a tetejére rászórjuk a sült szalonnát. Melegen tálaljuk.
Hasonló receptek
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Pirított szezámmagos pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pizzás csiga (tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes