Sajttekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg eidami vagy trappista sajt
- 3 főtt tojás
- 30 dkg párizsi vagy sonka
- 1 doboz medve (mackó) sajt
- 1 kisebb fej hagyma
- 20 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- só
- bors
Elkészítés:
Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.
Hasonló receptek
Sonkás vendégváró háromszögek
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós derelye zabkorpából
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos bolyhocska
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes