Sajttekercs

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg eidami vagy trappista sajt
  • 3 főtt tojás
  • 30 dkg párizsi vagy sonka
  • 1 doboz medve (mackó) sajt
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 20 dkg vaj
  • petrezselyemzöld
  • bors

Elkészítés:

Forrásban lévő fazék vízbe teszem a sajtot, lefedve 30-35 percig főzöm. Ha már puha a sajt, leszűrőm, lisztezett gyúródeszkán kinyújtom téglalap alakúra. Amíg a sajt megfő, elkészítem a kétféle krémet: (1) a doboz mackósajtot az egy fej apróra vágott hagymával és 10 dkg vajjal krémesre keverem. (2) a petrezselyemzöld apróra vágva, só, bors, összetört tojás, 10 dkg vaj. Ezt is krémesre keverem. A kinyújtott sajt egyik szélébe teszem a tojásos krémet, ez lesz a közepe. A sajt többi részét a mackósajtos krémmel kenem meg, ráteszem a párizsi szeleteket. Feltekerem, majd 1-2 órára hűtőbe teszem.

Hasonló receptek

Káposztás sztrapacska

Tésztaféle, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Pirított szezámmagos pogácsa

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Sós perec

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: