Narancsos forró csoki

Ételtípus: Ital Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 2,5 dl víz
  • fél narancs
  • 12 dkg gluténmentes keserű csokoládé
  • tejszínhab

Elkészítés:

A tejet és a vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. Kivesszük a tejből a narancs héját és beletesszük az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett újra felforraljuk, aztán ismét levesszük a tűzről és egy kicsit várunk. Még melegen poharakba töltjük és a tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítjük.

Hasonló receptek

Bogyós frappé

Ital, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes

Narancsos joghurtital (fogyókúrázóknak is)

Ital, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Tárkonylikőr

Ital, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: