Narancsos forró csoki
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 2,5 dl víz
- fél narancs
- 12 dkg gluténmentes keserű csokoládé
- tejszínhab
Elkészítés:
A tejet és a vizet egy lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a narancs vékonyan lehámozott héját. Lassú tűzön felforraljuk, majd levesszük a tűzről és 10 percig állni hagyjuk. Kivesszük a tejből a narancs héját és beletesszük az összetört csokoládét. Állandó kevergetés mellett újra felforraljuk, aztán ismét levesszük a tűzről és egy kicsit várunk. Még melegen poharakba töltjük és a tetejét tejszínhabbal és frissen reszelt narancshéjjal díszítjük.
Hasonló receptek
Bogyós frappé
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Mogyorómentes
Narancsos joghurtital (fogyókúrázóknak is)
Ital, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Keringési problémák, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonylikőr
Ital, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes