Lencse főzelék (1 személyre)

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 g lencse
  • 25 ml tejföl 20%-os
  • 10 g citrom
  • 5 g olaj
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Kukoricás rakott cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsóval töltött burgonya

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Füstölt kardhal paradicsommal

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: