Lencse főzelék (1 személyre)

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 g lencse
  • 25 ml tejföl 20%-os
  • 10 g citrom
  • 5 g olaj
  • 5 g vöröshagyma
  • 5 g liszt
  • babérlevél
  • fűszerpaprika
  • ecet
  • mustár ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Brokkolis quiche

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Finomfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorbetegségek, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Spenótos-sajtos rétes

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: