Lencse főzelék (1 személyre)
Hozzávalók:
- 80 g lencse
- 25 ml tejföl 20%-os
- 10 g citrom
- 5 g olaj
- 5 g vöröshagyma
- 5 g liszt
- babérlevél
- fűszerpaprika
- ecet
- mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott lencsét beáztatjuk (kb. 2-3 órát). A kockázott vöröshagymát a felhevített olajon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, majd a beáztatott lencsét az áztató levével hozzá öntjük. Amikor a lencse puhára főtt ízesítjük, tejföllel, saját levével habarjuk. Feltétként húspogácsával, rántott szelettel, tükörtojással tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Kukoricás rakott cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsóval töltött burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes