Kecskesajtos brokkoli
Hozzávalók:
- 60 dkg brokkoli
- 30 dkg sovány sonka
- 10 dkg kecskesajt
- 1,5 dl tejszín
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 6 evőkanál zsemlemorzsa#A sütéshez 4 dkg vaj
Elkészítés:
A megtisztított brokkolit egészben hagyva, sós forró vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, amikor kissé kihűlt, rózsákra szedjük és serpenyőben, felforrósított vajban 5 percig pirítjuk, közben sózzuk. Kivajazott sütőtálra terítjük és egyenletesen elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát. Egy csészében kevergetve megpuhítjuk a kecskesajtot, hozzákeverjük a tejszínt, a felvert tojást, a reszelt sajt felét és megsózzuk. A mártást rákenjük a brokkolira, meghintjük zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük és azonnal tálaljuk.
Hasonló receptek
Répafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
A legfinomabb zöldborsófőzi
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Besamelles gombás rizs
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes