Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel
Hozzávalók:
- 50 dkg borjúhús (darált)
- 2 mogyoróhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 evőkanál turbolya (apróra vágott)
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olaj
- 6 dkg gyömbér
- 60 dkg uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 pirospaprika (csípős)
- só#A diszítéshez
- turbolya
Elkészítés:
A hagymát és a szalonnát apróra szeleteljük, majd összekeverjük a darált hússal, a turbolyával, a petrezselyemmel, a zsemlemorzsával és sóval fűszerezzük. 12 golyót formálunk belőle és kevés olajban megsütjük. A gyömbért meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük és a gyömbérrel együtt a maradék olajban megfuttatjuk, majd hozzákeverjük az uborkát, a paprikát és sóval ízesítjük. Nagylángon, kevergetve még 5 percig főzzük, majd a paprikát kidobjuk belőle. Turbolyával megszórjuk és a fasírtok mellé kínáljuk.
Hasonló receptek
Karalábé főzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Karfiol korianderes öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Virslis rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn