Brokkolitorta
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 1/2 teáskanál só
- 1 tojás
- 2-3 evőkanál víz
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 150 g szalonna
- 1 kg brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 g cr?me fraîche
- vagy ennek megfelelő mennyiségű tejföl és tejszín egyenlő arányú keveréke
- 3 evőkanál tej
- 150 g túró
- 5 tojás
- 1 teáskanál só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 3 evőkanál parmezán
Elkészítés:
Lisztből, vajból, tojásból és vízből omlós tésztát dagasztunk, hűvös helyre állítjuk. Majd nyújtsuk ki vékonyra és béleljük ki vele a sütőformát. Hintsünk rá zsemlemorzsát. A töltelékhez csíkozzuk fel a szalonnát, pirítsuk meg és halmozzuk a sütőformába. A brokkolit tisztítsuk meg, forrázzuk le, majd csöpögtessük le és oszlassuk el a sütőformában. A fokhagymát kipréseljük és a cr?me fraîchet, a tejet, a túrót, a tojásokat, a sót, a borsot, a szerecsendiót, ás 1 evőkanál parmezánt összedolgozunk, a kapott masszát a sütőformába öntjük. A maradék parmezánnal megszórjuk és kb. 40 perc alatt 220°C-on megsütjük. Ha a teteje megpirult, állítsuk vissza a sütőt 175°C-ra.
Hasonló receptek
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Parmezános grillezett padlizsán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Füstölt kardhal paradicsommal
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes