Diétás csirkevagdalt
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell vagy csirkecomb
- 200 g alma
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
- édes-nemes pirospaprika
- fehér bors
- őrölt kömény
- majoránna ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkehúst a megtisztított, meghámozott almával a vízben áztatott zsemlével ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a tojással jól összedolgozzuk, majd rudat formálunk belőle. Az alufóliát vékonyan megkenjük olajjal, a húsrudat szorosan beletekerjük. Sütőben megsütjük, a végén az alufóliát kinyitjuk. Enyhén megpirítjuk, ügyelve, hogy vastag pörzsanyag ne képződjön. Diétás burgonyapürével, zöldsalátával, főzelékekkel tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Töltött dagadó
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött csirkemell
Húsétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Ananászos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes