Töltött csirke olaszosan
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1 tojás
- olaj
- 1 közepes hagyma
- 10-10 dkg csirke máj és zúza
- 10 dkg sonka
- 20 dkg paradicsom hámozva
- 5-10 dkg zsemlemorzsa
- 5-10 dkg sajt
- 3 dkg mazsola
- só
- bors
- szurokfű
- fokhagyma
Elkészítés:
A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk. Közben olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, zúzát, kicsit pirítjuk, majd a kockára vágott sonkát rátesszük, kicsit még együtt pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, szitán áttörjük, a masszára öntjük és hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot, a mazsolát, fűszerezzük sóval, borssal, szurokfűvel, fokhagymával és üssük bele a tojást. A masszával töltsük meg a csirkét, tűzzük össze. Olvasztott margarinba keverjünk bele egy kis pirospaprikát, ezzel kenjük be a csirkét és 200 fokon süssük ropogósra. Közben kenegetjük a paprikás vajjal. Zöldfűszeres rizs illik hozzá.
Hasonló receptek
Illatos-omlós pulykaszelet
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös-túrós csirkemell tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kéksajtos pulykacsíkok dióval
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes