Gombakrém leves
Hozzávalók:
- 15-20 dkg gomba
- 2 db sárgarépa
- petrezselyem
- kókuszolaj
- 1 db citrom
Elkészítés:
A gombát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát is megmossuk és felkarikázzuk. Kis olajat teszünk a lábasba, beletesszük a gombát, sárgarépát és petrezselymet. Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, turmixgépben áttörjük. Hozzáadunk 1 liter csontlevet vagy vizet ízesítjük fél citrom héjával és levével, kis szerecsendióval. Ha sűrűn szeretjük a levest, kis tejfölös, lisztes habarást is tehetünk bele. Adagonként Energiaérték: 150 kcal, szénhidrát. 12 g.
Hasonló receptek
Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető
Leves, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Narancsos répakrémleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Babos zöldségleves májgaluskával
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes