Gombakrém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • petrezselyem
  • kókuszolaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát is megmossuk és felkarikázzuk. Kis olajat teszünk a lábasba, beletesszük a gombát, sárgarépát és petrezselymet. Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, turmixgépben áttörjük. Hozzáadunk 1 liter csontlevet vagy vizet ízesítjük fél citrom héjával és levével, kis szerecsendióval. Ha sűrűn szeretjük a levest, kis tejfölös, lisztes habarást is tehetünk bele. Adagonként Energiaérték: 150 kcal, szénhidrát. 12 g.

Hasonló receptek

Sütőtökkrémleves

Leves, Közepes

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Babgulyás

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: