Gombakrém leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg gomba
  • 2 db sárgarépa
  • petrezselyem
  • kókuszolaj
  • 1 db citrom

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sárgarépát is megmossuk és felkarikázzuk. Kis olajat teszünk a lábasba, beletesszük a gombát, sárgarépát és petrezselymet. Kevés vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor kész, turmixgépben áttörjük. Hozzáadunk 1 liter csontlevet vagy vizet ízesítjük fél citrom héjával és levével, kis szerecsendióval. Ha sűrűn szeretjük a levest, kis tejfölös, lisztes habarást is tehetünk bele. Adagonként Energiaérték: 150 kcal, szénhidrát. 12 g.

Hasonló receptek

Májgaluska akár cukorbetegeknek is ehető

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Narancsos répakrémleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Babos zöldségleves májgaluskával

Leves, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: