Receptkereső

Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű salátának való uborka (450 g)
  • 320 g tonhal sós lében (konzerv)
  • 1 újhagyma
  • 125 g joghurt
  • 75 g zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál friss aprított kapor
  • vagy 1 teáskanál szárított kapor
  • fekete bors
  • kaporlevél a díszítéshez

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magokat eltávolítjuk. Ezután durvára reszeljük, szűrőbe rakjuk, 1 evőkanál sóval meghintjük, majd összekeverjük. A szűrőt tál fölé helyezzük és 15 percre félretesszük, hogy az uborka leve lecsepegjen. Közben megtisztítjuk az újhagymát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A tonhalkonzerv levét leöntjük. A halat tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, majd jól összekeverjük a hagymaszeletekkel, tojással, zsemlemorzsával, majonézzel, borssal és egy késhegynyi sóval. Ezután 4 darab 2 cm vastag pogácsát formálunk belőle. Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és a benne maradt folyadékot kinyomkodjuk. Joghurttal és kaporral elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Felhasználásig lefedve hideg helyre tesszük. Felforrósítjuk az olajat, majd a tonhalpogácsákat mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük benne, míg enyhén barna színűek nem lesznek. A kaprot megmossuk és szárazra töröljük. A halpogácsákat kaporlevéllel díszítve, az uborkamártással együtt tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: