Tonhalpogácsa joghurtos uborkamártással
Hozzávalók:
- 1 közepes méretű salátának való uborka (450 g)
- 320 g tonhal sós lében (konzerv)
- 1 újhagyma
- 125 g joghurt
- 75 g zsemlemorzsa
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 1 evőkanál friss aprított kapor
- vagy 1 teáskanál szárított kapor
- só
- fekete bors
- kaporlevél a díszítéshez
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magokat eltávolítjuk. Ezután durvára reszeljük, szűrőbe rakjuk, 1 evőkanál sóval meghintjük, majd összekeverjük. A szűrőt tál fölé helyezzük és 15 percre félretesszük, hogy az uborka leve lecsepegjen. Közben megtisztítjuk az újhagymát, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A tonhalkonzerv levét leöntjük. A halat tálba tesszük, villával szétnyomkodjuk, majd jól összekeverjük a hagymaszeletekkel, tojással, zsemlemorzsával, majonézzel, borssal és egy késhegynyi sóval. Ezután 4 darab 2 cm vastag pogácsát formálunk belőle. Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük és a benne maradt folyadékot kinyomkodjuk. Joghurttal és kaporral elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Felhasználásig lefedve hideg helyre tesszük. Felforrósítjuk az olajat, majd a tonhalpogácsákat mindkét oldalukon 3-4 percig sütjük benne, míg enyhén barna színűek nem lesznek. A kaprot megmossuk és szárazra töröljük. A halpogácsákat kaporlevéllel díszítve, az uborkamártással együtt tálaljuk.
Hasonló receptek
Raclette-tál
Előétel, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtbombak
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes