Receptkereső

Házi sajt- finn recept

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l aludt tej
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • vagy őrölt kömény

Elkészítés:

Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.

Hasonló receptek

Tojásos füstölt lazac

Előétel, Könnyű

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos rétes - tyropita

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajtos, diós töltött tojás

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: