Házi sajt- finn recept

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l aludt tej
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • vagy őrölt kömény

Elkészítés:

Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.

Hasonló receptek

Édeshagymás lazac

Előétel, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hústorony fűszeres szósszal

Előétel, Könnyű

Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Angolos töltött kenyértekercs

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: