Házi sajt- finn recept

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 l aludt tej
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • vagy őrölt kömény

Elkészítés:

Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.

Hasonló receptek

Rizzsel töltött póréhagyma

Előétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizses fasírt falatkák

Előétel, Könnyű

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldséges hidegtál

Előétel, Közepes

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: