Házi sajt- finn recept
Hozzávalók:
- 1 l aludt tej
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- vagy őrölt kömény
Elkészítés:
Az aludt tejet és a tejfölt elkeverjük. Lassú tűzön addig főzni, amíg el nem kezd besűrűsödni, ekkor lehúzzuk a tűzről. Fűszerezzük, ízlés szerint, lehet akár mással is. Egy gézzel kibélelt szitába tesszük, lecsöpögtetjük. A masszát kicsit még összenyomjuk, majd egy zárható edényben kb. 2 napig érleljük.
Hasonló receptek
Édeshagymás lazac
Előétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Hústorony fűszeres szósszal
Előétel, Könnyű
Allergia, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Angolos töltött kenyértekercs
Előétel, Könnyű
Csontritkulás, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes