Marhahúsleves májgombóccal
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
- 40 dkg marhacsont
- 2 fej vöröshagyma
- 3 sárgarépa
- 1 zeller
- 1 csokor petrezselyem
- szegfűbors
- bors
- só#A májgombóchoz
- 30 dkg máj
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- majoránna
Elkészítés:
Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.
Hasonló receptek
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos csirkekrémleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Halászlé
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes