Marhahúsleves májgombóccal

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • hozzávalók 4 személyre: 40 dkg marhahús
  • 40 dkg marhacsont
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • szegfűbors
  • bors
  • só#A májgombóchoz
  • 30 dkg máj
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna

Elkészítés:

Hideg vízbe tesszük fel a húst, a csontot, a leveszöldséget és a fűszereket főni. Lassú lángon gyöngyözve főzzük kb. 120 percig. A pépessé darált májat a többi hozzávalóval sűrű masszává keverjük. Zsemlemorzsába mártott kézzel kisebb gombócokat formálunk a masszából, majd forrásban lévő bő vízben kifőzzük. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, kivesszük őket és hideg vízzel leöblítjük.

Hasonló receptek

Egyszerű tejleves

Leves, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Francia sajtleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Savanyú tojásleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: