Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika
Hozzávalók:
- 8 csirkemáj (szív nélkül)
- 8 szép
- vastag húsú paradicsompaprika
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 mokkáskanál majoránna
- kevés zsemlemorzsa
- só és törött fekete bors
- ízlés szerint.
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, kicsumázom és a tetejükről levágok egy ?kalapot?. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, majd az olajon sárgára fonnyasztom. A hagymás olajra teszem a darabjaira szedett csirkemájat és fehéredésig sütöm. Ha langyosra hűlt, apróra vagdalom (vagy ledarálom), összekeverem a felvert nyers tojással, sóval, borssal, majoránnával, hogy ne túl kemény, de szilárd legyen a töltelék. Betöltöm a paradicsompaprikákba, majd kikent sütőlemezre teszem őket. Mindegyik paprikára visszateszem a ?kalapját? és hajszálvékonyra vágott füstölt szalonnával betakarom. Rálocsolom a gyengén megsózott tejfölt és előmelegített, forró sütőben ropogós-pirosra megsütöm.
Hasonló receptek
Firenzei hal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hawai csirkemell
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Crohn, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséggel töltött csirkecombok
Húsétel, Közepes
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes