Receptkereső

Csirkeméjjal töltött paradicsompaprika

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 8 csirkemáj (szív nélkül)
  • 8 szép
  • vastag húsú paradicsompaprika
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • kevés zsemlemorzsa
  • só és törött fekete bors
  • ízlés szerint.

Elkészítés:

A paprikákat megmosom, kicsumázom és a tetejükről levágok egy ?kalapot?. A vöröshagymát tisztítás után nagyon finomra vágom, majd az olajon sárgára fonnyasztom. A hagymás olajra teszem a darabjaira szedett csirkemájat és fehéredésig sütöm. Ha langyosra hűlt, apróra vagdalom (vagy ledarálom), összekeverem a felvert nyers tojással, sóval, borssal, majoránnával, hogy ne túl kemény, de szilárd legyen a töltelék. Betöltöm a paradicsompaprikákba, majd kikent sütőlemezre teszem őket. Mindegyik paprikára visszateszem a ?kalapját? és hajszálvékonyra vágott füstölt szalonnával betakarom. Rálocsolom a gyengén megsózott tejfölt és előmelegített, forró sütőben ropogós-pirosra megsütöm.

Új keresés

Válasszon diétát: