Sajtos zeller párizsiasan
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú zellergumó
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 4 tojás
- 10 dkg reszelt sajt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só
- (törött bors)
Elkészítés:
A zellergumókat megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük, végül leszűrjük. A tojásokat megfőzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk és egy réteg főtt zellert szétterítünk benne. Beborítjuk főtt kemény tojáskarikákkal, tejföllel, reszelt sajttal és pirított vajas morzsával. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Végül előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májas rizottó
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonya csőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes