Béarni torta
Hozzávalók:
- 1,5 kg póréhagyma
- 20 dkg sonka
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- 3,5 dl tej
- 3 tojás
- 7,5 dkg reszelt sajt
- 2 dkg vaj
- 25 dkg vajas tészta
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A póré zöldjéből 5 cm-t megtartunk és a fehér résszel együtt felkarikázzuk, majd 2 liter sós vízben puhára főzzük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A kukoricakeményítőt 2 dl tejben feloldjuk. A maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a keményítőt és sűrűre főzzük. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a reszelt sajtot, a sonkát, a pórét is hozzákeverjük és sóval, borssal ízesítjük. 26 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk. A tésztából két kört vágunk ki. Az egyik akkora legyen, mint a forma alja, a másik pedig akkora, hogy a torta alját és a széleit is be tudjuk vele fedni. A nagyobbik kört a formába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson tészta. Rárakjuk a tölteléket és a másik tésztalappal befedjük. A két lap széleit egymáshoz nyomkodjuk. Meleg sütőben 45 percig sütjük. Félidőben a maradék tejjel megkenjük a tetejét. Amikor megsült, 10 percig még a formában hagyjuk, majd grillrácsra borítjuk.
Hasonló receptek
Spenót
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sült rizs csirkével, sonkával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkini főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes