Béarni torta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg póréhagyma
  • 20 dkg sonka
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3,5 dl tej
  • 3 tojás
  • 7,5 dkg reszelt sajt
  • 2 dkg vaj
  • 25 dkg vajas tészta
  • őrölt bors

Elkészítés:

A póré zöldjéből 5 cm-t megtartunk és a fehér résszel együtt felkarikázzuk, majd 2 liter sós vízben puhára főzzük. A sonkát vékonyan felszeleteljük. A kukoricakeményítőt 2 dl tejben feloldjuk. A maradék tejet felforraljuk, majd belekeverjük a keményítőt és sűrűre főzzük. A tűzről levéve egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a reszelt sajtot, a sonkát, a pórét is hozzákeverjük és sóval, borssal ízesítjük. 26 cm átmérőjű, kipattintható tortaformát kivajazunk. A tésztából két kört vágunk ki. Az egyik akkora legyen, mint a forma alja, a másik pedig akkora, hogy a torta alját és a széleit is be tudjuk vele fedni. A nagyobbik kört a formába tesszük úgy, hogy a peremére is jusson tészta. Rárakjuk a tölteléket és a másik tésztalappal befedjük. A két lap széleit egymáshoz nyomkodjuk. Meleg sütőben 45 percig sütjük. Félidőben a maradék tejjel megkenjük a tetejét. Amikor megsült, 10 percig még a formában hagyjuk, majd grillrácsra borítjuk.

Hasonló receptek

Makaróni joghurttal

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséges húsos ragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gluténmentes, Laktózmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karfiol korianderes öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: