Sonkás kocka
Hozzávalók:
- 40 dkg gluténmentes nagykocka tészta
- 20 dkg apróra vágott főtt (füstölt) sonka/tarja/csülök
- gluténmentes zsemlemorzsa
- 3 evőkanál zsír
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
A tojások sárgáit és fehérjéit szétválasztjuk. Az utóbbiból kemény habot verünk. A tésztát kifőzzük. A tojások sárgáját elkeverjük az apróra vágott sonkával, a zsiradékkal, a tejföllel és megsózzuk, borsozzuk. Ezt hozzáadjuk a tésztához, s végül hozzákeverjük a tojáshabot is. Egy tűzálló tálat kikenünk egy kevés zsiradékkal, meghintjük zsemlemorzsával, beletesszük a bekevert tésztát, a tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával, s kis lángon addig sütjük a sütőben, míg a teteje megpirul.
Hasonló receptek
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn
Salátafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes