Házi nudli eperlekvárral
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya
- 300-400 g liszt
- 4 tojássárga
- 50-100 g zsír
- só
- zsemlemorzsa
- vaj a forgatáshoz
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd forró vízben megfőzzük, átpasszírozzuk és a többi hozzávalóval együtt könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát ceruza vastagságú nudlivá formázzuk és forró sós vízben kifőzzük. Alaposan lecsepegtetjük és vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Lekvárral és porcukorral megszórva, forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Stíriai metélt
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes
Zabpelyhes burgonyás kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes