Gombás krumplipogácsa

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 40 dkg tisztán mért
  • héjában főtt krumpli
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 evőkanál tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál bármilyen fajta gombakrémlevespor
  • 1 dl langyos víz
  • 1 csapott teáskanál só
  • 1 csapott mokkáskanál törött bors.

Elkészítés:

Egy bögrében elkeverjük a tejet a szétmorzsolt élesztővel és a cukorral, majd felfuttatjuk. Közben nagy gyúrótáblára szórjuk az átszitált lisztet, közepébe mélyedést vájunk, amelybe beletesszük a kis darabokra vágott margarint. Hozzátesszük a tojásokat, a gombakrémlevesport, az áttört krumplit, a felfutott élesztőt, a sót és a borsot, majd apránként langyos vízzel összedolgozzuk. Közepesen kemény tésztát kell kapjunk. Gyorsan dolgozzunk, nehogy a margarin túlságosan megolvadjon! Az egy cipóba formált tésztát lisztezett tálba helyezzük és betakarva duplájára kelesztjük. Ezután ismét átgyúrjuk, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel bekenjük és az előmelegített, közepesen forró sütőben pirosra sütjük.

Hasonló receptek

Juhsajtos-olívás muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás vendégváró háromszögek

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonyás derelye csirkemájas zöldfűszerekkel

Tésztaféle, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: