Húsgombócok fehér mártásban
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 500 g sovány darált marhahús
- 3 dl zsírszegény tej
- 60 g zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 150 ml zsírszegény tejszín
- 3 dl húsleves alaplé
- 2 evőkanál liszt
- 50 g vaj
- 1 teáskanál szerecsendió
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
Egy tálban keverjük el a zsemlemorzsát 150 ml tejjel, majd adjuk hozzá a darált marhahúst, az enyhén felvert tojást és a fűszereket, az egészet alaposan gyúrjuk össze. Gömbölyítsünk a masszából 2-3 cm-es gombócokat. Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, amelyben süssük ki a húsgolyókat, majd tegyük egy tányérra őket. A serpenyőben maradt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, és csomómentesre keverjük el. Öntsük fel óvatosan a húsleves alaplével vagy vízzel, a maradék tejjel és a zsírszegény tejszínnel. Alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve főzzük körülbelül 3 percig. Ha felmelegedett, tegyük a mártásba a húsgombócokat, és további 10-15 percig főzzük együtt, miközben néha átforgatjuk. Rizzsel vagy tésztával és friss salátával tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 564 kcal, Szénhidrát: 20 g, Fehérje: 31 g, Zsír: 40 g.
Hasonló receptek
Zöldséges lazac garnélarákkal
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojáspörkölt
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes