Nyári zöldségsaláta

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 200 g fejes saláta
  • 1,5 csomag újhagyma
  • 200 g karalábé
  • 120 g uborka
  • 1 teáskanálnyi snidling
  • 200 g sárgarépa
  • 2 teáskanálnyi ecet
  • 1 teáskanálnyi gyümölcscukor
  • 4 csepp lenmagolaj
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A saláta és az újhagyma külső leveleit eltávolítjuk, majd folyó vízben alaposan lemossuk a többi zöldségfélével együtt. A sárgarépát, az uborkát, és a karalábét megpucoljuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt hagymát, a csíkozott salátát, és besózzuk. Jól elkeverjük, és állni hagyjuk 20-25 percig. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott és apróra szeletelt snidlinget, a cukorral, az ecettel és az olajjal ízesítjük, majd ízlés szerint felöntjük vízzel. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 68,5 kcal, Szénhidrát: 13,5 g, Fehérje 2,5 g,

Hasonló receptek

Zöldbabpörkölt

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Kókuszos-sajtos rizsgombóc

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Színes feketebab saláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: