Nyári zöldségsaláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 200 g fejes saláta
- 1,5 csomag újhagyma
- 200 g karalábé
- 120 g uborka
- 1 teáskanálnyi snidling
- 200 g sárgarépa
- 2 teáskanálnyi ecet
- 1 teáskanálnyi gyümölcscukor
- 4 csepp lenmagolaj
- Tengeri só.
Elkészítés:
A saláta és az újhagyma külső leveleit eltávolítjuk, majd folyó vízben alaposan lemossuk a többi zöldségfélével együtt. A sárgarépát, az uborkát, és a karalábét megpucoljuk, és zöldségreszelőn lereszeljük. Majd hozzáadjuk a karikákra szeletelt hagymát, a csíkozott salátát, és besózzuk. Jól elkeverjük, és állni hagyjuk 20-25 percig. Amikor levet ereszt, hozzáadjuk a megmosott és apróra szeletelt snidlinget, a cukorral, az ecettel és az olajjal ízesítjük, majd ízlés szerint felöntjük vízzel. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 68,5 kcal, Szénhidrát: 13,5 g, Fehérje 2,5 g,
Hasonló receptek
Hagymás tepsidara
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Burgonya gyógynövényes túróval
Főétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojáspörkölt
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes